Владика звершив літургію в храмі с. Чорногородка (Бишівське благочиння)

08 березня 2018 року, в день пам'яті святої блаженної Матрони Московської, в четвер третього тижня Великого посту, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, Керуючий Макарівським вікаріатством архієпископ Макарівський Іларій звершив Божественну літургію Передосвячених Дарів у храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Чорногородка Бишівського благочиння Макарівського району.

Перед початком богослужіння, зустрічаючи архієрея, учні парафіяльної недільної школи побажали владиці Іларію укріплення від Господа.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель храму та духівник благочиння ієромонах Іоаким (Тищук), клірики Київської та Бориспільської єпархій.

За богослужінням молилися сільський голова с. Чорногородка Віктор Логвиненко, представники органів місцевого самоврядування та громадськості, парафіяни з різних храмів Київщини.

Після сугубої єктенії священнослужителі вознесли молитву за мир у нашій Богом береженій державі.

На завершення літургії відбувся чин славлення перед іконою блаженної Матрони з піднесенням молитви до святої.

Архієпископ Іларій привітав усіх священнослужителів зі звершеною літургією та черговим днем святого Великого посту, а всіх причасників - з прийняттям Святих Христових Таїн. Також Керуючий Макарівським вікаріатством передав усім благословення Предстоятеля Української Православної Церкви.

Цього дня настоятель храму, ієромонах Іоаким, відзначає річницю чорнечого постригу в мантію. Владика Іларій тепло привітав отця Іоакима з днем його монашеського народження та побажав йому й надалі сумлінно виконувати покладені на нього Святою Церквою послухи та завжди перебувати в покаянній молитві, нагадавши слова преподобного Іоанна Ліствичника про те, що сльози каяття для монаха є найбільшою радістю.

До добрих слів привітання приєдналися благочинний архімандрит Філарет, інші священнослужителі, сільський голова Чорногородки Віктор Логвиненко та духовні чада отця настоятеля.

Також отець благочинний попросив архієрея передати слова щирої синівської любові Блаженнішому Митрополиту Онуфрію.

З рук Високопреосвященнішого владики Іларія всі присутні на богослужінні отримали по баночці меду.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.

 

Перед початком Божественної літургії

 

Зустріч Макарівського архієрея

 

Літургія Передосвячених Дарів


Юний молитовник