Священнослужителі взяли участь у творчому вечері поетеси (Чорногородка, Бишівське благочиння)

19 травня 2018 року в клубі с. Чорногородка відбувся творчий вечір члена Конгресу літераторів України, поетеси з Макарівщини Паши Ґран. На запрошення організаторів вечір відвідали благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) і духівник благочиння, настоятель місцевого храму Різдва Пресвятої Богородиці архімандрит Іоаким (Тищук).

У заході взяли участь Голова Сектору культури, молоді, національностей та релігій Макарівської районної державної адміністрації Ліна Факторович, Голова Районної макарівської організації Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України» Галина Герасименко, отаман і Президент Всеукраїнської академії культурної спадщини українського козацтва Юрій Руголь, Керівник Центральної районної бібліотеки смт Макарів Валентина Ювенко, Керівник громадської організації "Культура і дозвілля" Анатолій Дем'янчук, Начальник штабу українського козацтва Олег Крутвус, заступник директора Центру творчості дітей і юнацтва імені святителя Димитрія Ростовського (Данила Туптала) Тамара Отрох, завідуюча клубом Олена Рудкевич, представники громадськості, парафіяни с. Чорногородка, мешканці села та гості з різних куточків України.

Перед початком зустрічі священнослужителі звершили молитву та закликали благословення Господнє на учасників заходу.

Вечір складався з трьох тематичних частин: дитячі вірші, поезії на тему українського козацтва "Козацька палітра", а також частина, сповнена творами різної спрямованості під загальною назвою "Сповита Господом душа". У останню третину потрапили ліричні вірші про любов, поезії військової, біблійної тематики, гуморески тощо.

Архімандрит Філарет у слові до присутніх зазначив, що істинна творчість є співтворчістю з Творцем, Господом Богом. Привітавши майстра художнього слова - Паша Ґран є й поетесою, й прозаїком, - він побажав їй милостей від Господа та творчої наснаги.

Отець благочинний вручив майстрині пам'ятний подарунок і передав допомогу для творчої діяльності від Бишівського благочиння.

Архімандрит Іоаким подарував поетесі ікону Пресвятої Богородиці "Утамуй мої печалі" та побажав нових творчих здобутків.

Паша Ґран (Парасковія Астафьєва) відзначила, що дуже важливим є те, що священнослужителі Макарівщини підтримують представників творчих кіл Макарівського району в їхніх благих починаннях.

Галина Герасименко вручила грамоту від Конгресу літераторів України.

Зі словами вдячності літератору звернулися учасники творчого вечора, пролунали вірші поетеси у виконанні учнів місцевої школи с. Чорногородка, пісні на вірші Паши Ґран були виконані різними колективами Макарівщини.

Зокрема Анатолій Дем'янчук разом з гуртом "Калинове гроне" с. Липівка виконав нові твори майстрині. Також виступали бандуристка Тетяна Клименко, флейтістка Габріела Діанович і баянист Чіпріан Діанович.

Наприкінці вечора поетеса щиро подякувала всім за участь у літературно-пісенному святі.

Фотографії події Ви можете переглянути нижче, на хостингу вікаріатства або на сторінці поетеси в фейсбуці.