У Києві відбулися збори благочинних Макарівського вікаріатства (Києво-Печерська Лавра)

25 грудня 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі відбулися збори благочинних Макарівського вікаріатства.

Збори очолив Керуючий Макарівським вікаріатством, вікарій Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій.

Владика Іларій ще раз звернув увагу присутніх на вагомість того, що було повідомлено Блаженнішим Предстоятелем Української Православної Церкви на Єпархіальних зборах священнослужителів Київської єпархії, що відбулися раніше цього дня. Також Його Високопреосвященство подякував отцям благочинним за сумлінне виконання послухів у ввірених їм благочиннях.

Керуючий вікаріатством підкреслив важливість ретельного здійснення пастирського служіння, особливо в нинішній, непростий для нашої країни час.

Окрему увагу священнослужителі приділили організації здійснення богослужінь на парафіях і підготовці проповідей; також отці благочинні обговорили питання щодо поглиблення соціального та місіонерського служіння. Було піднято ряд інших нагальних питань з життя благочинь і парафій Макарівського вікаріатства.

Наприкінці зустрічі благочинні подякували архієрею за сумлінну роботу на Ниві Господній і побажали успіхів у подальшому служінні, привітавши владику Іларія з прийдешніми різдвяно-новорічними святами.