Соборна архієрейська служба в Гостомелі (Бучанське благочиння)

05 листопада 2017 року, в неділю 22-гу після П'ятдесятниці, в день пам'яті апостола Іакова, брата Господня, в Свято-Покровському храмі смт Гостомель Бучанського благочиння було звершено Божественну літургію.

Службу Божу з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія очолили вікарії Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій, який є Керуючим Макарівським вікаріатством, і єпископ Гостомельський Тихон.

Архієреям співслужили благочинний Бучанського благочиння протоієрей Олександр Козинець, настоятель парафії протоієрей Петро Павленко, клірики Макарівського вікаріатства.

За літургією всі присутні в храмі піднесли щиру молитву за мир у нашій Батьківщині. Також пролунали молитви за Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Онуфрія, який відзначає цього дня свій день народження.

По завершенні богослужіння архієреї подякували отцям благочинному та настоятелю за запрошення, поздоровили всіх співмолитовників з недільним днем і передали благословення Предстоятеля нашої Церкви. Також владики привітали отця Петра з 60-річним ювілеєм з дня народження, який той відзначав двома днями раніше.

У благословення від Керуючого Макарівським вікаріатством присутні отримали святі ікони.

***

Апостол Іаков був сином праведного Іосифа Обручника від першої жони, тому в Євангелії називається братом Господнім. За переданням він супроводжував свого батька та Пречисту Діву Марію до Віфлеєма, потім - до Єгипту, а згодом - і назад на батьківщину. Докладніше про цього видатного святого можна почитати тут (російською).

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.