Архієрейська служба на Свято-Покровській парафії (смт Гостомель, Бучанське)

 

4 грудня 2014 року, в день свята Введення Пресвятої Богородиці до храму, з благословення Блаженнішого митрополита Київського і всієї України Онуфрія, єпископ Макарівський Іларій, вікарій Київської Митрополії, очолив Божественну літургію у Свято-Покровському храмі смт Гостомель.

Його Преосвященству співслужили благочинний Бучанського благочиння протоієрей Олександр Козинець, настоятель храму протоієрей Петро Павленко, духовенство вікаріатства.

Після Євангельського читання єпископ Іларій виголосив проповідь, у якій розкрив значення свята та підкреслив, що ми повинні шанувати храм Божий і докладати зусиль, щоб і ми самі, за словом святителя Димитрія Ростовського, були храмами для Духа Святого.

Під час Божественної Літургії владика звершив дияконську хіротонію іподиякона Іоанна Матвієнка. Також за службою Божою були піднесені молитви за мир в Україні.

По завершенні служби Божої владика передав благословення та привітання зі святом Предстоятеля Української Православної Церкви, вручив церковні нагороди благодійникам і парафіянам, що беруть активну участь у житті Церкви.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.