Архієрейська служба в день престольного свята (Ходосівка, Вишнівське)

 

10 листопада 2014 року, в день пам’яті Великомучениці Параскеви П’ятниці, з благословення Блаженнішого митрополита Київського та всієї України Онуфрія, єпископ Макарівський Іларій звершив Божественну літургію в храмі на честь цієї святої с. Ходосівка Вишнівського благочиння.

Його Преосвященству співслужили благочинний протоієрей Василій Русинка, настоятель храму протоієрей Миколай Комарницький, клірики Макарівського вікаріатства.

Після Євангельського читання єпископ Іларій виголосив проповідь, у якій зазначив, що все життя християнина має бути постійним предстоянням перед Богом. «Ми повинні жити, ніби щоденно помираючи», - підкреслив Преосвященніший владика.

Було вознесено молитву за мир в Україні. Після богослужіння єпископ Макарівський привітав усіх з престольним святом та передав благословення і поздоровлення від Предстоятеля Української Православної Церкви.

Благочинний та настоятель подякували архієрею за преподане благословення Його Блаженства та звершену службу.

***

Довідка.

Храм в ім'я святої Параскеви П'ятниці було збудовано в Ходосівці у другій половині XVIII століття. Але 1963 року, у період правління атеїстичної радянської влади, церкву було зруйновано.

Божою милістю, по молитвах святої Параскеви, цей храм знову повстав із руїн. У 2007 році Блаженніший Митрополит Володимир (Сабодан) звершив освячення храму. І ось уже більше 20 років настоятель парафії, протоієрей Миколай Комарницький, веде роботу з відродження цієї давньої святині.

Слід також зазначити, що саме село носить ім'я Преподобного Феодосія Києво-Печерського, місцеві й досі називають його "Ходосіївка".