Архієрейська служба на другий день Різдва Христового (Хотів, Вишнівське)

08 січня 2017 року, на другий день свята Різдва Христового, в день вшанування Собору Пресвятої Богородиці, вікарій Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій, Керуючий Макарівським вікаріатством, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, звершив Божественну літургію в храмі на честь святого благовірного князя Олександра Невського с. Хотів Вишнівського благочиння.

Високопреосвященнішому владиці співслужили благочинний протоієрей Василій Русінка, настоятель храму протоієрей Олег Василенко та духовенство вікаріатства.

По завершенні Євангельського читання архієрей виголосив проповідь, а після сугубої єктенії священнослужителі звернулися до Господа з молитвою про мир у нашій Богом береженій державі.

Наприкінці служби Божої владика Іларій привітав усіх зі святами та передав благословення та поздоровлення Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Благочинний та настоятель парафії подякували Його Високопреосвященству за звершену службу, привітання та передане благословення Предстоятеля Української Православної Церкви.

***

На другий день великих свят традиційно відзначається пам'ять тих святих, які мають відношення до події свята. Такі дні називають Соборами (від давньорус. "сборъ" - зібрання). Починаючи з вечора 7 січня за н. ст. ми шануємо всіх тих, хто слугував дивній тайні Боговтілення: в першу чергу Пресвяту та Пречисту Діву Марію, а також - святого праведного Іосифа, царя Давида, який був праотцем по плоті Господа Іісуса Христа, та святого Іакова, брата Господнього, сина святого Іосифа від першого шлюбу, який, за переданням, супроводжував батька та Пресвяту Богородицю під час втечі до Єгипту.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.