Архієрейська служба в Неділю про сліпого (Круглик, Вишнівське благочиння)

21 травня 2017 року, в неділю 6-ту після Пасхи, про сліпого, а також день пам'яті апостола та Євангеліста Іоанна Богослова та преподобного Арсенія Великого, Високопреосвященніший архієпископ Макарівський Іларій, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, звершив Божественну літургію в Свято-Успенському храмі с. Круглик Вишнівського благочиння.

Пам’ять прп. Арсенія Великого особливо шанують у Круглику, адже на місці цього храму раніше був монастирський скит.

Його Високопреосвященству співслужили настоятель парафії протоієрей Олександр Кандій і духовенство вікаріатства.

Під час богослужіння архієрей підніс до Господа молитву за мир у нашій державі. Також владика Іларій звернувся до всіх присутніх зі словом проповіді, у якому особливо звернув увагу на необхідність пильного відношення до свого внутрішнього духовного життя, яке базується на старанному читанні Святого Письма, святих отців, молитві, смиренні та вірності Христу, завдяки яким тільки можливе прозріння від духовної сліпоти. Також владика підкреслив важливу думку з апостольського читання, про необхідність для спасіння мати євхаристичний зв'язок із свідками Самого подавача благодаті Христа, тобто зі святими апостолами та їхніми спадкоємцями – єпископами та священиками.

На кінець літургії було звершено чин славлення апостолу Іоанну Богослову та преподобному Арсенію Великому.

Також архієписпоп Іларій передав благословення, привітання та молитовні побажання Блаженнішого Митрополита Онуфрія, Предстоятеля Української Православної Церкви.

Отець настоятель подякував Керуючому вікаріатством за звершену Службу Божу та передане благословення Його Блаженства.

Після цього архієрей преподав прихожанам благословення та подарував пам’ятні іконки.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.