Архієрейська служба в день свята Вознесіння Христового (Вишневе, Вишнівське благочиння)

25 травня 2017 року, в день свята Вознесіння Христового, Високопреосвященніший Іларій, архієпископ Макарівський, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, звершив Божественну літургію з нагоди престольного свята у Свято-Вознесенському храмі м. Вишневе.

У цей день Його Високопреосвященству співслужив благочинний Вишнівського благочиння та настоятель храму протоієрей Василій Русінка з місцевим духовенством.

По сугубій єктенії вірні на чолі з владикою вознесли молитву Господу Богу за мир у нашій Батьківщині. Після Причастя було звершено чин славлення Вознесінню Господньому.

По святковому відпусті архієпископ Іларій звернувся до вірян з повчальним словом, в якому підкреслив важливість Вознесіння як невід’ємної частини Промислу Божого та наголосив, що ця подія стосується не тільки пильнування за чистотою нашої душі, але й за духовною чистотою нашого тіла.

Наприкінці богослужіння архієрей передав благословення Предстоятеля Української Православної Церкви – Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського та всієї України. Від себе владика привітав усіх присутніх з двунадесятим та престольним святом, а також закликав Божу благодать на всіх православних християн.

У свою чергу отець благочинний, від імені парафії та від себе особисто, подякував Богові за прекрасний святковий день, архіпастирю - за очолене торжество, а парафіянам - за спільну молитву. Насамкінець кожен, хто розділив молитву з архієреєм в цей день, отримав від нього у благословення пам’ятну іконку.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.