Архієрейська служба в храмі м. Вишневе (Вишнівське благочиння)

02 липня 2017 року, в неділю 4-ту по П’ятдесятниці, в день пам’яті святителя Іоанна, архієпископа Шанхайського та Сан-Франциського, Високопреосвященніший Іларій, архієпископ Макарівський, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, звершив Божественну літургію на Свято-Вознесенській парафії м. Вишневе.

Парафіяльна громада особливо шанує пам’ять святителя Іоанна Шанхайського, адже на території комплексу будується храм на його честь.

У цей день Його Високопреосвященству співслужили благочинний Вишнівського благочиння та настоятель храму протоієрей Василій Русінка та представники духовенства Макарівського вікаріатства.

Після читання Книг Святого Писання владика звернувся до вірян з повчальним словом, у якому наголосив на постійній необхідності християнинові читати Євангеліє з обов’язковим наслідуванням Словам Господа. По сугубій єктенії вірні на чолі з владикою вознесли молитву Господу Богу за мир у нашій Батьківщині.

По завершенні Божественної літургії священнослужителі разом з вірними звершили чин славлення святому Іоанну, яке увінчали молитвою святителю.

Після богослужіння владика Іларій передав вітання та молитовні побажання Предстоятеля Української Православної Церкви, Його Блаженства, Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, також владика привітав причасників з прийняттям Пречистих Животворчих Таїн Господніх.

Зі словами подяки за передане благословення Його Блаженства, очолену Божественну літургію та слова настанови від імені всієї громади виступив отець настоятель.

Насамкінець кожен, хто розділяв молитву з архіпастирем у цей день, отримав від нього у благословення пам’ятну іконку.

***

Слід відзначити, що святитель Іоанн, який скінчив свій земний шлях в Сполучених Штатах Америки та більше відомий саме за місцем свого останнього служіння, є родом з України. Він народився в 1896 році в Харьківській губернії, нині місце його народження відноситься до Слов'янського району Донецької області.

Закінчив Петровський Полтавський кадетський корпус (1914) і юридичний факультет Харківського університету (1918). Спочатку хотів замість університету вступити в Київську духовну академію, але за наполяганням батьків здобув юридичну освіту.

В 1918 році служив у Харківському окружному суді.

Святителю Іоанне Шанхайський, молися до Господа за нас і за мир у нашій Батьківщині!

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.