Архієрейська служба в с. Юрівка (Бишівське благочиння)

12 серпня 2017 року, в свято святого мученика Іоанна Воїна, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством архієпископ Макарівський Іларій звершив Божественну літургію в с. Юрівка Бишівського благочиння, де нещодавно було засновано нову православну громаду на честь святих мучеників Маккавеїв.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), клірики Макарівського вікаріатства та гості в священному сані.

На урочисте архієрейське богослужіння вперше для села зібралися парафіяни православних храмів Бишівського благочиння та представники духовної громади, яку очолює архімандрит Амвросій (Макар), настоятель православної парафії в м. Мілан (Італія).

Після Євангельського читання архієпископ Іларій виголосив проповідь, у якій підкреслив, що людина, яка істинно вірує, прийнявши хрещення повинна не просто увійти в Церкву, а повинна жити життям Церкви, зберігаючи вірність Богові та Церкві завжди, але особливо в часи випробувань, вподобляючись і святому мученику Іоанну Воїну, і святим мученикам Маккавеям, які постраждали за істинну віру в Бога за 166 років до народження Господа Іісуса Христа.

Священнослужителі вознесли молитву за мир в Україні.

На завершення служби Божої відбувся чин славлення перед образом святих мучеників Маккавеїв і старовинною іконою Іоанна Воїна з піднесенням молитви до цього святого.

Архієпископ Макарівський Іларій передав усім благословення та поздоровлення Блаженнішого Митрополита Онуфрія та привітав нещодавно утворену православну громаду зі всебічним духовним розвитком.

Усіх було окроплено святою водою. Керуючий вікаріатством роздав присутнім у благословення ікони святих мучеників Маккавеїв. Також напередодні свята Першого Спаса в подарунок з рук Його Високопреосвященства всі отримали по баночці меду.

Отець благочинний подякував владиці Іларію за звершене богослужіння та передане благословення Його Блаженства, зазначивши, що вперше в цій новоутвореній парафії Бишівського благочиння відправлено архієрейську літургію.

Фотографії події Ви можете переглянути нижче або за посиланням.


"Всякое дыхание да хвалит Господа" (Псалом 150)