У Бишівському благочинні священнослужителі відвідали соціальні центри до дня святого Миколая (Грузьке, Макарів, Мостище)

19 грудня 2017 року, в день свята святителя Миколая, Мирлікійського Чудотворця, священнослужителі Бишівського благочиння, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія та Високопреосвященнішого архієпископа Макарівського Іларія, відвідали соціальні центри та освітні заклади Макарівського району.

Цього дня благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) разом з волонтерами завітав до обласної допоміжної школи-інтернату І-ІІ ступенів в с. Мостище Макарівського району. Заклад спеціалізується на навчанні та вихованні дітей, яким лікарі встановили діагноз "легка розумова відсталість".

Тут представники вікаріатства взяли участь у перегляді чудової вистави на духовну тематику, підготованої учнями школи. Після неї архімандрит Філарет звернувся до всіх зі словом подяки за виступ та з привітанням зі святом.

Для юних талантів, усіх учнів, педагогів і працівників школи пролунало музичне поздоровлення у виконанні вихованців недільної школи парафії на честь ікони Божої Матері "Всецариця" с. Осикове Габріели та Чіпріана Єсиненку.

Всім вихованцям і вихователям закладу відвідувачі вручили солодкі гостинці.

Отець благочинний поспілкувався з директором школи Наталією Василенко. Було обговорено питання щодо спільної організації різдвяно-новорічних заходів.

Також слід відзначити, що напередодні заклад відвідали волонтери - представники молодіжної групи соціального служіння Бишівського благочиння, серед яких - студенти та випускники Київської муніципальної академії естрадного та циркового мистецтв (ім. Л. О. Утьосова) та дали благодійну виставу, до якої долучилися всі діти та підлітки, які навчаються в школі. Також представники "молодіжки" бишівського благочиння вручили дітлахам підготовлені солодкі дарунки.

Отець Філарет разом з помічниками завітав цього дня також і до Стаціонарного відділення для постійного проживання одиноких непрацездатних громадян Макарівського району с. Грузьке.

Священик поспілкувався зі старенькими, що мешкають у закладі, привітав їх зі святом і передав їм гостинці: молочні продукти, що постійно надаються на благодійній основі черкаським підприємством "Звенигора" для передачі їх до соціальних закладів району, та солодкі дарунки до свята.

Габріела та Чіпріан Єсиненку дали для мешканців центру музичний концерт, а літні люди щиро подякували їм за втіху та дали концерт у відповідь.

Цього ж 19 грудня, з поздоровленням і подарунками та з розповіддю про свято, отець благочинний відвідав різні освітні заклади Макарівщини.

 

Також цього дня клірик Бишівського благочиння, настоятель парафії Різдва Пресвятої Богородиці с. Ясногородка протоієрей Роман Задорожній, разом з чільниками Макарівського району, відвідав районний центр соціальної підтримки дітей та сімей "Промінь надії" в смт Макарів.

Зокрема разом зі священнослужителем до "Проміню надії" завітали голова Макарівської райдержадміністрації Тетяна Семенова, голова Макарівської районної ради Олександр Гулак, заступник голови Макарівської райдержадміністрації Іван Рознай, начальник служби у справах дітей та сім'ї Макарівської райдержадміністрації Тетяна Морозюк, заступник Макарівського селищного голови Олександр Савенко.

Священик Української Православної Церкви привітав дітлахів і персонал закладу зі святом святого Миколая Чудотворця, звернувся до всіх з пастирським словом і передав підготовлені фрукти до святкового столу та різдвяні чобітки з солодощами. Діти прочитали гостям вивчені вірші і виконали пісенно-танцювальні композиції.

Представники місцевої влади району також привітали вихованців закладу та їхніх наставників і передали солодкі подарунки.

Традиційно до свята викладачі та учні Макарівської дитячої школи мистецтв, на чолі з директором закладу Олександром Третяком, підготували музичний дарунок "Променю надії", виконавши музичні композиції.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.

 

ЗУСТРІЧ У МОСТИЩАНСЬКІЙ ШКОЛІ-ІНТЕРНАТІ

 

ВІДВІДУВАННЯ САМОТНІХ ЛІТНІХ ЛЮДЕЙ У ГРУЗЬКОМУ


 

У СОЦІАЛЬНОМУ ЦЕНТРІ "ПРОМІНЬ НАДІЇ"