Відбулася хіротонія архімандрита Гедеона (Харона) в єпископа Макарівського (Київ)

18 червня 2018 року за Божественною літургією, яку в храмі Різдва Пресвятої Богородиці Голосіївського благочиння Києва очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій, відбулася хіротонія архімандрита Гедеона (Харона) в єпископа Макарівського, вікарія Київської Митрополії.

Його Блаженству співслужили Намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, Намісник Почаївської Лаври митрополит Почаївський Володимир, архієпископ Яготинський Серафим, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, архієпископ Львівський і Галицький Філарет, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Фастівський Даміан, єпископ Васильківський Миколай, єпископ Арцизький Віктор, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Добропільський Спиридон, намісник Десятинного монастиря єпископ Макарівський Гедеон, а також духовенство Київської єпархії.

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

На завершення богослужіння Предстоятель звернувся до єпископа Макарівського Гедеона зі Словом і вручив йому архієрейський жезл. За традицією ієрарх подав віруючим своє перше архіпастирське благословення. 

Від усього священства Макарівського вікаріатства єпископа Макарівського Гедеона поздоровив благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров). Вітаючи нового єпископа Української Православної Церкви з днем архієрейської п'ятдесятниці, отець Філарет побажав владиці Гедеону допомоги від Всесильного Господа в його архіпастирському служінні та вручив пам'ятний подарунок.

***

Хіротонію звершено на виконання рішення Священного Синоду УПЦ від 25 травня 2018 року (Журнал № 16) про призначення нового вікарного архієрея. Чин наречення архімандрита Гедеона в єпископа Макарівського відбувся напередодні, 16 червня, в Свято-Пантелеімонівському жіночому монастирі в Феофанії (м. Київ).

За матеріалами офіційного сайту Української Православної Церкви.