Соціальна робота в період карантину

Виконуючи розпорядження та благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія щодо посилення соціально-благодійної роботи в період карантину, священнослужителі Макарівського вікаріатства з початку оголошення надзвичайної ситуації вживають активних заходів для допомоги місцевим мешканцям, особливо - соціально незахищеним верствам населення.

Так, дякуючи благодійникам, які беруть участь у роботі благодійного відділу вікаріатства, було придбано дезінфікуючі розчини та маски та передано їх для безкоштовного розповсюдження сільським головам кількох сіл Макарівського району та медпрацівникам.

Також на декількох парафіях медичні маски та дезрозчини було роздано парафіянам та усім бажаючим.

Священнослужителі відвідують хворих, немічних, людей похилого віку, багатодітні сім'ї та людей, які потребують особливої підтримки. Зокрема, 03 квітня 2020 року настоятель одного з храмів вікаріатства разом з волонтерами завітав до літніх мешканців району та людей з особливими потребами. Відвідувачі передали медичні маски, рукавички, священнослужитель розповів, як ними правильно користуватися.

У багатодітні сім'ї та немічним громадянам підвезли матеріальну допомогу та необхідні для них речі: продукти харчування, дитячі памперси.

Також благодійна комісія Макарівського вікаріатства, разом з волонтерами, підготувала дезрозчин для того, щоб ним у достатній кількості можна було забезпечити всі парафії вікаріатства.