Владика співслужив за літургією в Лаврі в день Собору Києво-Печерських святих Ближніх печер (Київ)

11 жовтня 2021 року, в день пам'яті Собору преподобних отців Києво-Печерських, що в Ближніх печерах (преподобного Антонія) спочивають, вікарій Київської Митрополії єпископ Бишівський Кирил співслужив за літургією, яку в Успенському соборі Лаври, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, очолив Намісник монастиря митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел.

Крім владики Кирила Високопреосвященнішому митрополиту Павлу співслужили митрополити: Тернопільський і Кременецький Сергій, Луганський і Алчевський Пантелеімон, Вінницький і Барський Варсонофій; архієпископи: Бучанський Пантелеімон, Фастівський Даміан, Баришівський Віктор; єпископи: Ладижинський Сергій, Переяслав-Хмельницький Діонісій, Вишневський Спиридон, а також братія і гості монастиря в священному сані.

Після сугубої єктенії священнослужителі виголосили молитву про припинення коронавірусної пошесті.

Після читання Євангелія Намісник Лаври звернувся до парафіян і численних паломників зі словом проповіді, розповівши історію становлення чернецтва на Русі, основу якого заклали Києво-Печерські отці на чолі з преподобним Антонієм.

По завершенні богослужіння відбувся хресний хід до Печер - духовного серця України, де під час молебню була прочитана молитва до преподобних отців Печерських і всі, хто молився за богослужінням, були окроплені святою водою.

На завершення урочистостей на честь свята всі паломники традиційно були запрошені на трапезу біля площі перед Дальніми печерами.

За матеріалами офіційного сайту Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.