Владика співслужив за літургією в день пам'яті святого Нестора Літописця (Лавра)

09 листопада 2021 року, в день пам’яті преподобного Нестора Літописця та Собору святих Київської духовної академії, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил співслужив за літургією, яку в Успенському соборі Успенської Києво-Печерської лаври очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Крім єпископа Бишівського Предстоятелю Української Православної Церкви співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Черкаський і Канівський Феодосій, архієпископ Фастівський Даміан, архієпископ Васильківський Миколай, єпископ Баришівський Віктор, ректор КДАіС єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Згурівський Амвросій, єпископ Бородянський Марк, викладачі та студенти Київських духовних шкіл у священному сані.

Участь у богослужінні взяв гість з Антіохійської Православної Церкви архімандрит Роман (Ханнат), намісник Патріаршого Свято-Успенського монастиря в Баламанді. Отець Роман прибув в Україну для участі у Міжнародній науково-практичній конференції, присвяченій богословсько-канонічному осмисленню принципу соборності Церкви, яка відбудеться у Київській духовній академії 11 листопада.

Богослужбові піснеспіви виконували студентські хори під керівництвом архімандрита Романа (Подлубняка) та архімандрита Леонтія (Тупкала).

За богослужінням помолились про припинення епідемії коронавірусу, про лікарів та одужання хворих.

Після Божественної літургії в актовому залі Києво-Печерської Лаври відбувся річний акт Київської духовної академії і семінарії. Захід очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

За матеріалами офіційного сайту Української Православної Церкви.



Єпископ Бишівський Кирил


Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій