Владика співслужив за літургією в Феофанії (Київ)

09 січня 2022 року, в неділю 29-ту після П'ятдесятниці, після Різдва Христового, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил співслужив за літургією, яку в Свято-Пантелеімонівському жіночому монастирі м. Києва очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Цього дня також вшановується пам’ять преподобного Воніфатія Київського, подвижника Пантелеімонівського монастиря, який жив у 1785-1871 роках. Він прославився подвижницьким життям, благодійництвом, прозорливістю та доклав багато зусиль для облаштування монастиря. 20 лютого 2011 року з нагоди причислення його до лику святих відбулись урочистості, які очолив Блаженніший Митрополит Володимир (Сабодан).

Крім владики Кирила Предстоятелю Української Православної Церкви співслужили Керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Яготинський Серафим, архієпископ Фастівський Даміан, єпископ Ірпінський Лавр, єпископ Бородянський Марк і духовенство обителі.

За богослужінням молилась настоятелька монастиря ігуменя Єлисавета (Андреєва) із сестрами, паломники та парафіяни обителі.

За Божественною літургією піднесли сугубі молитви про припинення епідемії, про лікарів та одужання хворих.

Наприкінці служби Божої священнослужителі на чолі з Предстоятелем звершили чин славлення Різдва Христового. Архіпастир прочитав молитву преподобному Воніфатію Київському.

За матеріалами офіційного сайту Української Православної Церкви.



Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій


Біля Престолу - Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил