Владика очолив літургію в скиту с. Соболівка (Житомирська обл.)

08 вересня 2017 року, в день святкування Соболівської ікони Божої Матері, в скиту на честь Іверської ікони Пресвятої Богородиці с. Соболівка Житомирської області відбулися урочистості, присвячені шануванню цієї ікони.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, Предстоятеля Української Православної Церкви, богослужіння очолили вікарії Київської Митрополії – Високопреосвященніший Іларій, архієпископ Макарівський, Керуючий Макаріським вікаріатством, та Високопреосвященніший Олександр, архієпископ Городницький, намісник Городницького Свято-Георгіївського ставропігійного чоловічого монастиря. 

Владикам співслужили благочинний Попільнянського округу протоієрей Петро Лис, духівник обителі протоієрей Роман Барановський, духовенство Попільнянського благочиння та гості в священному сані.

За Божественною літургією молилися ігуменія Єкатерина (Смичок), настоятельниця жіночого ставропігійного монастиря Афонської ікони Божої Матері в урочищі Кип'яче (Житомирська обл.), настоятелька скита ігуменія Аполінарія (Цвіркун) з сестрами обителі, численні віряни.

Після Євангельського читання владика Іларій звернувся до присутніх зі словом архіпастирської настанови, а після звершення сугубої єктенії духовенство вознесло теплу молитву за мир у нашій державі.

По закінченні богослужіння вікарні архієреї подякували за запрошення на свято та привітали всіх з днем шанування Соболівської ікони Пресвятої Богородиці. Також усім присутнім було передане благословення Предстоятеля Української Православної Церкви.

Цього ж дня відбувся традиційний Хресний хід.

Фотографії події Ви можете переглянути нижче або за посиланням.