Владика співслужив за літургією в третю річницю інтронізації Предстоятеля УПЦ (Київ, Лавра)

17 серпня 2017 року, в День інтронізації Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій, Керуючий Макарівським вікаріатством, співслужив за Божественною літургією, яку в Успенському соборі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

Предстоятелю нашої Церкви також співслужили митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел, митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Кам’янець-Подільський і Городокський Феодор, намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, сонм єпископів Української Православної Церкви, єпископ Манхеттенський Миколай, вікарій Східно-Американської єпархії РПЦЗ, а також численне духовенство з різних єпархій УПЦ.

Після читання Святого Євангелія Його Блаженство звернувся до пастви, яка з усіх регіонів України зібралася під склепінням Успенського собору, зі словом проповіді.

За богослужінням була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

Після одпусту митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел від імені Священного Синоду, єпископату, духовенства і багатомільйонної пастви Української Православної Церкви привітав Блаженнішого владику з третьою річницею інтронізації. Від Руської Православної Церкви Закордоном Митрополита Онуфрія привітав єпископ Манхеттенський Миколай, вікарій Східно-Американської єпархії РПЦЗ.

Його Блаженство подякував архіпастирям за слова вітання та благословив усіх вірян. Після чого Предстоятеля мала змогу привітати багаточисельна паства. 

За матеріалами офіційного сайту Української Православної Церкви.


Його Блаженство, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій,
Предстоятель Української Православної Церкви



Його Блаженство, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій