Владика співслужив за всенічним бдінням в канун Преображення (Київ, Свято-Преображенський собор)

18 серпня 2017 року, в вечір напередодні свята Преображення Господнього, вікарій Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій, Керуючий Макарівським вікаріатством, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, співслужив за всенічним бдінням у Свято-Преображенському соборі м. Києва, що на Теремках.

Богослужіння очолив настоятель собору, вікарій Київської Митрополії митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр. Також за вечірньою службою співслужив архієпископ Бучанський Пантелеімон, вікарій Київської Митрополії.

Цим соборним богослужінням парафія почала святкування престольного свята Преображення Господнього, оскільки за традицією в Православній Церкві богослужбова доба починається з вечора (за прикладом Моісея, який так пише в Книзі Буття: "І був вечір, і був ранок - день один" (Бут.1:5)).

Більше фотографій Ви можете знайти за посиланням.


Кадіння звершує митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр


Служителі Бога


Зліва направо владики: архієпископ Бучанський Пантелеімон, митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, архієпископ Макарівський Іларій


Керуючий Макарівським вікаріатством архієпископ Макарівський Іларій благословляє присутніх у храмі