Владика співслужив за літургією в день Преображення Господнього (Київ, Спасо-Преображенський собор)

19 серпня 2017 року, в день свята Преображення Господнього, вікарій Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій, Керуючий Макарівським вікаріатством, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, співслужив за Божественною літургією в Свято-Преображенському соборі м. Києва, що на Теремках, в день престольного свята.

Богослужіння очолив настоятель собору, вікарій Київської Митрополії митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишнівський Олександр. Владиці Олександру також співслужили архієпископ Бучанський Пантелеімон і архієпископ Гурій.

Владика Іларій звернувся до присутніх зі словом проповіді.

Після Божественної літургії відбулася хресна хода навколо храму та традиційне освячення винограду та плодів нового врожаю.

Після звершення богослужінь архієпископ Макарівський відвідав Меморіальний музей Блаженнішого Митрополита Володимира (Сабодана), який функціонує при Спасо-Преображенському соборі. Серед експонатів музею представлено особисті речі спочилого Предстоятеля нашої Церкви, в окремій залі відтворено обстановку його робочого кабінету.

За матеріалами сайту Спасо-Преображенського собору м. Київ.