Владика співслужив за літургією в монастирі на честь Афонської ікони Божої Матері (урочище Кип'яче, Житомирська обл.)

07 жовтня 2017 року, в суботу 18-го тижня після П'ятдесятниці, вікарій Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій, Керуючий Макарівським вікаріатством, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, співслужив за літургією в ставропігійному жіночому монастирі на честь Афонської ікони Божої Матері, що розташований в урочищі Кип'яче поблизу смт Чоповичі Житомирської області.

Цього дня монастир відзначає чергову річницю з освячення храму на честь усіх святих преподобних отців, що на Афоні просяяли. Слід згадати, що храм свого часу освячував спочилий Предстоятель нашої Церкви, Блаженніший Митрополит Володимир (Сабодан).

Звершення святої Євхаристії очолив митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим у співслужінні архієпископа Городницького Олександра, владики Іларія та духовенства.

За богослужінням молилися настоятелька монастиря ігуменія Єкатерина (Смичок) разом із сестрами, настоятелька скита на честь Іверської ікони Божої Матері с. Соболівка Житомирської області ігуменія Аполінарія (Цвіркун), учасники кількаденної Хресної ходи з Києва, численні віряни.

Під час літургії священнослужителі вознесли молитву за мир в Україні.

Архієпископ Макарівський звернувся до присутніх зі словом архіпастирської настанови, в якій зосередив увагу вірян на необхідності постійної духовної праці над собою.

***

Хресна хода відбулася з нагоди річниці освячення храму. Паломництво розпочалося 02 жовтня в київському храмі на честь святителя Михаїла, першого Київського Митрополита. 07 жовтня, перед початком Божественної літургії, більше 200 хрестоходців увійшли до гостинної обителі, де їх тепло зустріли насельниці монастиря.

Більш детальну інформацію та фотографії події Ви можете переглянути на фейсбук-сторінці матінки настоятельки монастиря.