Владика очолив освячення Престолу в сільському храмі (Перше Бородянське благочиння, Київська єпархія)

10 листопада 2017 року, в п'ятницю 23-го тижня після П'ятдесятниці, в день пам'яті святої великомучениці Параскеви, архієпископ Макарівський Іларій, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія очолив Чин освячення Престолу в храмі на честь цієї святої великомучениці в с. Дружня Першого бородянського благочиння Київської єпархії.

Після освячення Престолу відбулася Божественна літургія.

Його Високопреосвященству співслужили: вікарії Київської Митрополії єпископ Бородянський Варсонофій і єпископ Фастівський Даміан, благочинний Першого бородянського благочиння протоієрей Віктор Талько, настоятель храму протоієрей Андрій Сірош, духовенство вікаріатства та гості в священному сані.

На сугубій ектенії владика виголосив молитву за мир в Україні. Після закінчення літургії архієрей звернувся до парафіян зі словами проповіді, привітав благочинного, настоятеля та парафіян з визначним святом - храмовим празником і освяченням Престолу, а також передав усім присутнім привітання та благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

За старанні труди на благо Святої Церкви Христової та з благословення священноначалія архієпископ Іларій нагородив благодійників храму грамотами та орденами. 

Отець благочинний і отець настоятель тепло подякували архієреям за звершені богослужіння, піднесені молитви та передане благословення Його Блаженства.

З рук владики Іларія присутні віряни отримали в подарунок і благословення святі ікони.

Більше фотографій Ви можете переглянути за посиланням.

 



Єпископ Бородянський Варсонофій під час Чину освячення Престолу


Архієпископ Макарівський Іларій вручає орден