Владика співслужив у день свята Богоявлення (Київ, Лавра)

19 січня 2018 року, в день свята Хрещення Господнього, архієпископ Макарівський Іларій, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством, співслужив за Божественною літургією, яку в Трапезному храмі преподобних Антонія та Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври очолив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій.

Крім архієпископа Іларія Предстоятелю Української Православної Церкви також співслужили Намісник Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр і духовенство монастиря.

Після читання святкового зачала Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика розповів про значення свята Богоявлення у духовному житті християн, пояснив, для чого Церква освячує воду і як правильно її використовувати.

Під час літургії була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

По завершенні Божественної літургії відбувся хресний хід до джерел преподобних Антонія і Феодосія, де намісник Лаври митрополит Павел очолив чин великого освячення води. 

Відразу після богослужіння у Києво-Печерській Лаврі, Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив велике освячення вод Дніпра в Оболонському районі Києва, біля Свято-Покровського собору (вул. Прирічна, 5А). 

Детальніше про подію Ви можете дізнатися на офіційному сайті Української Православної Церкви.