Владика очолив літургію в скиту на честь Іверської ікони Божої Матері в с. Соболівка (Житомирська обл.)

18 січня 2018 року, в день пам'яті святої преподобної Аполінарії, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством архієпископ Макарівський Іларій звершив Божественну літургію святителя Василія Великого в скиту на честь Іверської ікони Божої Матері с. Соболівка Житомирської області.

Його Високопреосвященству співслужили прес-секретар Макарівського вікаріатства, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), клірики обителі, а також представники духовенства Житомирської та Овруцької єпархій.

За богослужінням молилися настоятелька жіночого ставропігійного монастиря Афонської ікони Божої Матері в урочищі Кип'яче (Житомирська обл.) ігуменія Єкатерина (Смичок), настоятелька скита ігуменія Аполінарія з сестрами обителі.

По завершенні Божественної літургії архієпископ Іларій звершив у співслужінні зі священством чин Великого освячення води.

Архієрей поздоровив усіх присутніх з прийдешнім святом Богоявлення, тепло привітав настоятельку скита ігуменію Аполінарію з днем тезоіменитства, а також передав привітання та благословення Предстоятеля Української Православної Церкви. Владика побажав матушці ігуменії зростати в Господі, вподобляючись святій небесній покровительці.

До щирих слів привітання приєдналися священнослужителі та ігуменія Єкатерина з сестрами.

Хорові колективи Макарівського вікаріатства виконали в подарунок іменинниці традиційні українські народні колядки та щедрівки.

Матушка Аполінарія подякувала архієрею за звершену літургію, передані поздоровлення та благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, а також усім присутнім - за святі молитви та духовні привітання.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.