Архієрейська служба в с. Чорногородка (Бишівське благочиння)

22 вересня 2017 року, на другий день свята Різдва Божої Матері, в день пам'яті святих Богоотців Іоакима та Анни, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, архієпископ Макарівський Іларій, Керуючий Макарівським вікаріатством, звершив Божественну літургію в храмі Різдва Пресвятої Богородиці с. Чорногородка.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель храму та духівник благочиння ієромонах Іоаким (Тищук), клірики Макарівського вікаріатства.

Після Євангельського читання владика Іларій виголосив проповідь, у якій зазначив, що віруюча людина повинна мати непохитну надію на Господа Бога. "Свято Різдва Божої Матері та день пам'яті Її святих батьків, Богоотців Іоакима та Анни, є святом довіри Всевишньому," - зауважив архієрей.

Після сугубої єктенії священнослужителі вознесли молитву за мир в Україні. На завершення літургії відбувся чин славлення перед іконами Різдва Божої Матері та святих Богоотців Іоакима та Анни, з піднесенням молитви до Пресвятої Богородиці та Її батьків.

Владика Іларій привітав духовну громаду села Чорногородка зі святами і передав благословення та привітання Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія.

Також Керуючий вікаріатством поздоровив отця настоятеля, ієромонаха Іоакима, з днем пам'яті його духовного покровителя та вручив йому святу просфору та святі ікони. Його Високопреосвященство відзначив труди отця Іоакима на ниві духовної розбудови як Бишівського краю, так і в цілому Макарівського району.

До щирих привітань приєдналися також архімандрит Філарет, клірики Макарівського вікаріатства та парафіяни православних храмів Макарівщини.

Ієромонах Іоаким подякував архієрею за звершену літургію, привітання з храмовим святом і з днем пам'яті небесного покровителя та попросив передати слова синівської любові Предстоятелю Української Православної Церкви.

Зі словами подяки за звершене богослужіння до Керуючого Макарівським вікаріатством і священнослужителів звернувся сільський голова Віктор Логвиненко. Також він привітав усіх присутніх з престольним святом та Днем села, що відзначалися напередодні.

З рук Високопреосвященнішого архієпископа Макарівського Іларія віряни, присутні в храмі за богослужінням, отримали ікони Божої Матері "Всецариця".

Фотографії події Ви можете переглянути нижче або за посиланням.