Владика звершив літургію в ювілей освячення храму (Грузьке, Бишівське)

30 вересня 2021 року, в свято святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил звершив літургію в храмі Архістратига Божого Михаїла с. Грузьке.

Цього дня відзначається 10‑та річниця освячення храму.

Його Преосвященству співслужили благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), благочинний Макарівського благочиння протоієрей Іоанн Немеш, настоятель парафії протоієрей Андрій Велимчаниця, духівник Макарівського благочиння протоієрей Іоанн Молдавчук, клірики Макарівського вікаріатства.

Після сугубої єктенії священнослужителі вознесли молитву за припинення шкідливої пошесті.

На завершення богослужіння відбувся чин поклоніння Хресту Господньому та славлення перед іконою святих мучениць з піднесенням молитви до них.

Єпископ Кирил привітав усіх з річницею освячення Престолу, розповів про значення Хреста Господнього для духовного життя православного християнина та зазначив, що святі мучениці, шановані цього дня, не ремствуючи, з повною довірою Богові, вірністю Йому, пронесли свій життєвий хрест.

Також архієрей передав усім благословення та привітання від Предстоятеля Української Православної Церкви.

Благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет подякував владиці за звершену літургію та піднесені молитви, через які Господь допомагає кожному з нас у несінні нашого життєвого хреста.

Настоятель парафії протоієрей Андрій Велимчаниця приєднався до подячних слів, від імені всіх парафіян подякував архієрею за багаторічні труди, понесені в становленні парафії, та запросив усіх на продовження богослужіння в новозбудовану чудову трапезну, яка є також приміщенням школи для вивчення Закону Божого.

Єпископ Кирил подякував усім за стояння у вірі та промовив особливі слова вдячності ктиторам, які допомогли у зведенні парафіяльного комплексу.