Благочинний Бишівського благочиння зустрівся в Італії з дітьми, що перебувають тут на реабілітації

22 серпня 2017 року, перебуваючи з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія на Міжнародній науково-практичній конференції "Зустріч в Ріміні 2017" в Італії, благочинний Бишівського благочиння Київської єпархії архімандрит Філарет (Єгоров) зустрівся з дітьми вбитих і поранених українських військовослужбовців, дітьми з сімей вимушених переселенців зі сходу нашої держави, дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Для юних громадян України в черговий раз зусиллями робочих волонтерських груп священнослужителів і мирян Київської єпархії, української фундації "Діти надії та любові" (виконавчий директор - Катерина Клюзко), волонтерської групи "Київ-Мілан", яку очолюють архімандрит Амвросій (Макар), настоятель Свято-Амвросіанської парафії в Мілані (Італія), та науковий директор Амвросійської бібліотеки (Мілан) дон Франческо Браскі, небайдужих українців і громадян інших держав організовано чергову безкоштовну реабілітацію-відпочинок в Італії та інших країнах.

Цьогоріч 47 дітей з України прийняли в італійських сім'ях (їх місячний відпочинок продовжується), 9 дітей відвідали Німеччину, для восьмох найменших підготовлено цікавий і змістовний відпочинок у Карпатах.

Отець Філарет від імені священноначалія Української Православної Церкви подякував усім, хто долучений до доброї справи допомоги дітям, обпаленим вогнем бойових дій, тим, які потребують людської підтримки та тепла.

Юні українці по-дитячому зворушливо розповідали про відпочинок в Італії. Представники італійських родин ділилися досвідом перебування у них дітей і організації реабілітаційних заходів для них. Адже дякуючи співпраці архімандрита Амвросія з італійськими соціальними організаціями діти з України кілька років поспіль мають можливість відпочивати та лікуватися в Італії.

Наостанок архімандрит Філарет вручив пам'ятні подарунки італійським сім'ям, а дітям з України - ікони Пресвятої Богородиці з молитвою за мир у нашій державі, та відповів на різноманітні запитання стосовно соціального служіння в Україні.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.