Благочинний Бишівського благочиння зустрівся з чільником Сектору культури, молоді, національностей та релігій (Макарів)

04 вересня 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія та Високопреосвященнішого архієпископа Макарівського Іларія, Керуючого Макарівським вікаріатством, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) зустрівся з Головою Сектору культури, молоді, національностей та релігій Макарівської районної державної адміністрації Ліною Факторович.

Було обговорено питання щодо проведення в Макарівському районі культурних, освітніх і святкових заходів за участю парафій Української Православної Церкви та структурних підрозділів сектору.

Зокрема бесіда стосувалася тем проведення фестивалей духовно-патріотичної пісні, свята Дня Макарова, яке відзначається в день пам'яті святителя Димитрія Ростовського, тощо.

Ліна Факторович подякувала священнослужителям Української Православної Церкви за організацію відпочинку-реабілітації в Італії для дітей поранених і загиблих військовослужбовців Збройних Сил України, а також з сімей вимушених переселенців, у тому числі - для дітей з Макарівського району.

Окремо архімандрит Філарет та Голова Сектору райдержадміністрації звернули увагу на питання щодо взаємодії між територіальними громадами Макарівського району та громадами української православної діаспори, які мешкають в Італії та інших країнах Західної Європи.

Пані Факторович попросила передати слова щирої подяки громаді парафії на честь святителя Амвросія Медіоланського м. Мілан (Італія) та сформованій на її базі волонтерській групі Київ-Мілан, які очолює архімандрит Амвросій (Макар).