Благочинний Бишівського благочиння зустрівся з чільниками Макарівського району (Макарів)

13 червня 2018 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) зустрівся з Головою Макарівської районної державної адміністрації Тетяною Семеновою та Головою Макарівської районної ради Олександром Гулаком, а також іншими чільниками Макарівщини.

Священнослужитель обговорив з представниками влади питання щодо спільних соціальних проектів, пов'язаних з допомогою сім'ям убитих і поранених українських військовослужбовців, а також щодо організації відпочинку та реабілітації для дітей загиблих і поранених учасників АТО, дітей з родин вимушених переселенців і тих, що опинилися в складних життєвих обставинах.

Зокрема сторони зупинилися на питаннях проведення таборів-поселень, що четвертий рік поспіль відбуваються при соціальному духовно-просвітницькому центрі "Ковчег" парафії преподобної Параскеви Сербської с. Лишня Макарівського району, де наразі перебуває 35 дітей із зазначених родин.

Дітлахи знаходяться тут разом зі своїми батьками, а також соціальними волонтерами з України, Великобританії, Італії та інших країн. Учасники поселення проходять програми оздоровлення та всебічної реабілітації.

Також мова йшла про проведення фестивалю православної молоді, який має відбутися в Макарові, та виставки-лекції, присвяченій давньоруській присутності на святій горі Афон, яку організовують священнослужителі Макарівського  вікаріатства та Міжнародний інститут афонської спадщини в Україні.

Під час зустрічі отця благочинного з чільниками Макарівщини був присутній і брав участь у обговоренні проектів полковник Збройних Сил України, військовий журналіст Руслан Ткачук, який понад рік виконував обов'язки речника АТО на Луганщині.

Архімандрит Філарет, який є заступником Голови постійної комісії Макарівської районної ради з питань охорони здоров'я, екології, ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, соціального захисту населення та благодійності, обговорив з Головою Макарівської районної ради Олександром Гулаком питання щодо умов, у яких діють парафії Української Православної Церкви на Макарівщині, та можливості повноцінної реалізації ними їхніх духовних, соціальних і інших функцій.

У свою чергу представники керівництва району  зазначили, що вони завжди підтримували та підтримуватимуть усі благі починання православних парафій Макарівщини.