Благочинний Бишівського благочиння взяв участь в урочистостях до Дня Державного Прапора України (смт Макарів)

23 серпня 2018 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія та на запрошення організаторів, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) узяв участь у заходах до святкування Дня Державного Прапора України в смт Макарів.

У центрі містечка, за участі керівника Макарівської районної державної адміністрації Тетяни Семенової, її заступників, керівників структурних підрозділів Макарівської РДА, депутатів Макарівської районної ради, військовослужбовців і громадськості, урочисто було піднято Державний Прапор України.

Право підняти його було надане учням Макарівського НВК “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів — природничо - математичний ліцей” та учаснику бойових дій - учаснику АТО, жителю смт Макарів С. Богаченку. Під виконання учасниками дитячого колективу “Акварелі” Гімну України, блакитно-жовтий стяг замайорів над площею.

З вітальними словами до присутніх на святі звернулися голова Макарівської райдержадміністрації Тетяна Семенова, заступник голови Макарівської районної ради Олександр Цисаренко та військовий комісар Макарівського районного військового комісаріату Сергій Єфремов. 

Після цього було розгорнуто велике 50-метрове полотно Державного Прапора на центральній площі містечка біля Будинку культури. Священнослужитель, у одній ланці з учасниками АТО, представниками влади, громадських організацій і жителів району, тримав символ нашої держави з теплою молитвою за Україну та її народ.

Отець Філарет привітав чільників району та всю громаду з прийдешнім святом Незалежності України та побажав усім допомоги від Господа в усіх благих справах.

Отець благочинний розповів зацікавленій громадськості про те, чому так важливо, що Українська Православна Церква знаходиться в єдності з усім світовим Православ'ям. Присутні на заході церковнослужителі та представники місцевих православних громад Макарівщини поділилися досвідом щодо соціального служіння парафій, зокрема спрямованого на допомогу українським військовослужбовцям і дітям убитих і поранених воїнів Збройних Сил України, а також - дітям з родин вимушених переселенців.

Цього ж дня архімандрит Філарет у розмові з Головою Макарівської РДА Тетяною Семеновою узгодив питання щодо проведення заходів до Дня Українського козацтва та участі в них священнослужителів Макарівського вікаріатства та співробітників Міжнародного інституту Афонської спадщини в Україні. Серед іншого мова йшла про підготовку лекції про духовний зв'язок між Святою Горою Афон і православним українським козацтвом.

Актуальність теми пов'язана з нещодавно знайденим на Афоні рукописом козацької старшини XVII-XVIII стт. Унікальну старовинну пам'ятку, яка може послужити цінним джерелом у дослідженнях історії України доби Гетьманщини, було віднайдено в рамках наукової експедиції зазначеного Інституту.

По завершенню офіційної частини святкування всі бажаючі мали змогу відвідати виставку вишитих рушників майстринь з населених пунктів Макарівського району в районному Будинку культури. В тому числі тут було представлено багато робіт парафіян православних храмів Макарівщини.

Фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.