Благочинний Бишівського благочиння узяв участь у XI міжнародній конференції "Амвросіївські читання" (Мілан, Італія)

09 вересня 2018 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) узяв участь у XI міжнародній конференції "Амвросіївські читання", що відбулася в Амброзіанській академії м. Мілан (Італія).

Організаторами потужного наукового форуму традиційно виступили православна Свято-Амвросіївська парафія м. Мілан, Амвросіанська бібліотека, італо-українська асоціація "Евлогія". Тема цьогорічних читань - "Єдність свідчення мучеників давньої Церкви та новомучеників Церкви Руської (до 100-річчя мучеництва священномученика Митрополита Київського Володимира (Богоявленського) та святих царственних страстотерпців)".

Участь у науковому зібранні взяли православні богослови, філологи, філософи, культурологи, літератори з України, Молдови, Грузії, Росії, Швейцарії, Болгарії, Італії, Греції та інших країн.

З доповіддю "Мучеництво, чернецтво, новомучеництво - єдність свідоцтва" відкрив зустріч митрополит Білоцерківський і Богуславський Августин, Голова Синодального відділу Української Православної Церкви по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями України, Голова Богословсько-канонічної комісії УПЦ.

Архімандрит Філарет представив повноважному зібранню доповідь на тему "До 100-річчя з дня загибелі священномученика Володимира (Богоявленського), Митрополита Київського та Галицького". У ній, крім загальновідомих архівних даних, було використано результати новітніх досліджень науковців, які взяли участь у тематичних конференціях, що відбувалися на базі київських духовних шкіл, а також інших дослідників.

Настоятель Свято-Амвросіївської парафії Мілану архімандрит Амвросій (Макар), підводячи підсумки конференції, подякував учасникам за плідну роботу та нові цікаві матеріали історичних досліджень.