У Лишні відбулася архієрейська літургія в день Ангела настоятеля (Бишівське)

03 січня 2022 року, в день пам'яті святителя Філарета, митрополита Київського та Галицького, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил очолив Божественну літургію в храмі преподобної Параскеви Сербської с. Лишня.

Його Преосвященству співслужили благочинний Бишівського благочиння та настоятель храму архімандрит Філарет (Єгоров), архімандрит Гліб (Казьмірук), який несе послух у відділі соціального служіння Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, духівник благочиння архімандрит Іоаким (Тищук), духовенство Макарівського вікаріатства та гості парафії в священному сані, серед них - ієрей Володимир Хоменко, настоятель храму благовірного князя Олександра Невського м. Варезе (Італія).

Богослужбові піснеспіви виконував архієрейський хор Бишівського благочиння. Після Причасного вірша пролунали старовинні народні канти, присвячені передріздвяним дням, у виконанні народного аматорського колективу "Сік землі" с. Лишня.

Після сугубої єктенії священнослужителі вознесли молитву про подолання пандемії та про здоров'я хворих і укріплення лікарів.

На завершення літургії було звершено чин славлення перед іконою святителя Філарета Київського. Саме цього дня настоятель парафії, благочинний Бишівського благочиння, відзначає день пам'яті свого небесного покровителя.

Владика Кирил, від імені Предстоятеля Української Православної Церкви, тепло привітав архімандрита Філарета з днем тезоіменитства, побажав йому Божої допомоги в усіх трудах на ниві Христовій і вручив у благословення Володимирську (Києво-Вишгородську) ікону Пресвятої Богородиці.

У свою чергу отець Філарет подякував єпископу Кирилу за звершену літургію та поздоровлення, а всьому духовенству - за спільну молитву, та попросив передати слова щирої синівської любові Блаженнішому Митрополиту Онуфрію.

По завершенні богослужіння вихованці недільної школи дали невеликий музичний концерт. Габріела та Чіпріан Єсиненки виконали класичні твори на флейті та баяні. Старовинні та сучасні композиції на бандурі представила слухачам Соломія Сич.

Настоятелі парафій Бишівського благочиння, священик Володимир Хоменко, їхні дружини обговорили низку питань щодо спільних соціально-благодійних, паломницьких і освітніх проектів між православними парафіями Макарівського вікаріатства та Італії.