Владика очолив Всенічне бдіння в канун свята Воздвиження Хреста Господнього (Мостище, Бишівське благочиння)

26 вересня 2017 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, архієпископ Макарівський Іларій, Керуючий Макарівським вікаріатством, звершив Всенощне бдіння з чином Воздвиження Хреста Господнього в Хрестовоздвиженському храмі с. Мостище.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), духівник благочиння ієромонах Іоаким (Тищук), клірики Макарівського вікаріатства.

По завершенні богослужіння архієпископ Іларій звернувся до представників різних парафій вікаріатства зі словом настанови та повчання, в якому розповів про вшанування православними християнами Хреста Господнього, який є для нас символом перемоги Життя над смертю та Добра над злом, історію свята Воздвиження та про особливості богослужбового Чину, що звершується цього дня.

Також владика Іларій передав привітання та благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, поздоровивши громаду с. Мостище, де нещодавно було збудовано храм, який наразі готується до розпису, з престольним святом.

Священнослужителі на чолі з отцем благочинним подякували архіпастирю за звершене Всенощне бдіння з Чином воздвиження Хреста Господнього та передане привітання Предстоятеля Української Православної Церкви.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням. Також пропонуємо Вашій увазі фотографії з літургії, яка відбулася наступного дня.