Благочинний Бишівського благочиння відвідав школу-інтернат в день святого Миколая (Мостище, Бишівське)

22 травня 2018 року, в свято на честь Перенесення мощей святителя Миколая Чудотворця з Мир Лікійських до Барі, як його називають в народі, "весняного Миколая", з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров) відвідав допоміжну школу-інтернат І-ІІ ступенів с. Мостище Макарівського району.

Священнослужитель провів бесіду з її учнями та вихованцями, якітакож побували цього дня на святковому богослужінн в місцевому Хрестовоздвиженському храмі, де отець Філарет є настоятелем, і підійшли до таїнств сповіді та Причастя. Також під час служби Божої юні громадяни України, разом з архімандритом Філаретом, вознесли молитву за мир в Україні, а під час славлення святого Миколая Чудотворця помолилися Мирлікійському святителю.

Благочинний розповів про історію свята та вшанування святого Миколая, про особливості, пов'язані з днями його пам'яті.

Учні разом зі своїми вчителями представили виставу християнської тематики, присвячену як дню пам'яті святителя Миколая Чудотворця, так і Дню матері, який в Україні відзначається в другу неділю травня та припав цього року на 13 число. Виступ, ролі у якому зіграли особливі дітки - вихованці школи-інтернату, було підготовлено педагогом-організатором Ларисою Базай, яка також керує шкільним театральним гуртком "Джерело".

Разом зі священнослужителем школу-інтернат відвідали учні недільних шкіл благочиння та загальноосвітньої школи с. Лишня. У подарунок вони підготовили хореографічні композиції.

Член Конгресу літераторів України, митець з Макарівщини Паша Ґран звернулася до присутніх дітей з повчальною казкою, а також прочитала дитячі вірші.

Після концертних виступів відбулося живе відкрите спілкування між священнослужителем і вихованцями школи-інтернату. В теплій, дружній атмосфері отець Філарет відповів на хвилюючі різноманітні питання щодо духовного життя, як на особисті, так і на загальні.

Усі учасники святкової зустрічі отримали солодкі подарунки та гостинці.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.