На парафіях триває робота з забезпечення мешканців району медичними засобами (Мостище)

Виконуючи благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, священнослужителі Макарівського вікаріатства продовжують готувати та передавати медичні засоби тим, хто цього потребує.

Підготовлені засоби спрямовуються до парафій Бишівського, Макарівського та Фастівського благочинь для розповсюдження їх серед населення, а також - до медичних установ Макарівського та Фастівського району.

Так, 04 квітня 2020 року на завершення Божественної літургії, яка відправлялася в свято Похвали Пресвятої Богородиці відповідно до всіх санітарно-гігієнічних норм, до храму Воздвиження Хреста Господнього с. Мостище завітали волонтери, які працюють в комісії з благодійництва Макарівського та Бишівського благочинь.

Вони передали голові комісії та благочинному Бишівського благочиння архімандриту Філарету (Єгорову) понад 40 літрів дезінфекційного розчину, приготовленого за необхідними медичними стандартами, а також 100 медичних масок.

Отець Філарет, завершивши богослужіння, у належних засобах індивідуального захисту, як цього вимагають медичні правила, з вдячністю прийняв привезені речі та помолився за здоров'я благодійників. Цього ж дня волонтерами, які працюють у комісії, дизрозчин було фасовано у придбану священнослужителями тару та підготовлено до розвезення на парафії для розповсюдження нужденним.

Також Керуючий вікаріатством єпископ Бишівський Кирил, разом із співробітниками комісії, готує партію найнеобхідніших засобів медичного захисту для лікувальних установ, які розташовані на території Макарівського вікаріатства, відповідно до тих потреб, які було з'ясовано в спілкуванні священнослужителів з лікарським складом центральних лікарень Макарівського та Фастівського районів.