Богослужіння в день престольного свята (Мотижин, Бишівське благочиння)

06 травня 2018 року, в Неділю про самарянку та день пам'яті святого великомученика Георгія Побідоносця, Свято-Георгіївська парафія с. Мотижин відзначила престольне свято.

Богослужіння цього дня в храмі, присвяченому святому великомученику, звершували благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), архімандрит Анастасій (Омельченко), настоятель парафії протоієрей Рафаїл Грабарчук, настоятель храму Покрова Пресвятої Богородиці с. Забуяння Макарівського благочиння протоієрей Іоанн Тафічук, настоятель Свято-Покровської парафії с. Бишів протоієрей Петро Подунайчук.

За Божественною літургією молилися як парафіяни храму с. Мотижин, так і гості, які приїхали на престольне свято з різних куточків Київщини.

Після Євангельського читання архімандрит Філарет виголосив проповідь, у якій звернув увагу на читання, присвячені як Неділі про самарянку, з його глибокими догматичними та моральними висновками, так і на читання, присвячені святому Георгію. Отець благочинний розповів про основні етапи життя святого великомученика та зазначив, що ми повинні так довіряти Богові, як довіряв він. Також отець Філарет підкреслив, що, вподобляючись великомученику Георгію, нам необхідно завжди зберігати вірність Богові та Святій Його Церкві.

Після сугубої єктенії священнослужителі вознесли молитву за мир у нашій Богом береженій Українській державі, а також молитву про дарування дощу.

По завершенні Божественної літургії відбувся традиційний хресний хід навколо храму з читанням Євангельських уривків і з піднесенням наприкінці молитви до святого великомученика Георгія.

Отець благочинний привітав настоятеля та парафіян з храмовим святом і щиросердно подякував усім за молитовне предстояння перед Богом. Також у дар парафії отець Філарет вручив настоятелю ікону святого Георгія Побідоносця, вирізану на дереві у давньоруській традиції.

Протоієрей Рафаїл подякував благочинному, священству та вірянам за святі молитви та зазначив, що дуже вагомою є молитва за мир у нашій країні в свято Георгія, який є покровителем христолюбивого воїнства.

Усіх присутніх було окроплено святою водою. У благословення всі отримали ікони Воскресіння Христового, преподобних отців Києво-Печерських, а також ікони преподобного Антонія Печерського, які є благословенням Пантелеімонова монастиря Святої Гори Афон.

Також цього дня вихованці недільних шкіл парафій Бишівського благочиння дали концерт класичних музичних творів. У виконанні місцевого парафіяльного хору та хористів - гостей з інших парафій, під керівництвом монахині Маргарити (Омельченко), пролунали духовні канти, а також - псальми в обробці самої матушки Маргарити, присвячені євангельській розповіді про зустріч Христа з самарянкою та святому великомученику Георгію.

Представники духовної громади Мотижина щиро подякували матушці Маргариті, хористам і учням недільних шкіл за чудовий святковий концерт.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.