Владика очолив літургію на третій день П'ятдесятниці (Великий Карашин, Бишівське)

22 червня 2021 року, в третій день свята Пресвятої Трійці, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил звершив Божественну літургію в Свято-Троїцькому храмі с. Великий Карашин.

Владику зустрічали з привітальними віршами вихованці місцевої недільної парафіяльної школи. Єпископ Кирил вручив дітлахам солодкі гостинці.

За Божественною літургією Його Преосвященству співслужили благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), благочинний Макарівського благочиння протоієрей Іоанн Немеш, благочинний Другого Бородянського благочиння протоієрей Павло Філіпович, настоятель парафії ієрей Димитрій Монець, клірики Макарівського вікаріатства, священнослужителі Волинської та Сарненської єпархій Української Православної Церкви.

Священнослужителі вознесли молитви про припинення пандемії. Також цього дня, коли згадується сумна дата приходу Другої світової війни на терени нашої держави, клірики звершили особливі молитви за всіх полеглих воїнів.

Після Причастного вірша народний аматорський гурт "Сік землі" с. Лишня виконав духовні канти, присвячені святу Пресвятої Трійці, та інші старовинні духовні народні піснеспіви.

По завершенні Божественної літургії відбувся традиційний хресний хід навколо храму.

Єпископ Кирил звернувся до присутніх зі словом проповіді, в якому розповів про історію вшанування свята П'ятдесятниці в світлі Священного Писання Старого та Нового завітів.

Також владика передав благословення та привітання Предстоятеля Української Православної Церкви.

Отець настоятель подякував Преосвященному єпископу Кирилу за відвідування парафії та звершену літургію. Архімандрит Філарет приєднався до теплих слів отця Димитрія та подякував владиці за передані благословення та привітання Блаженнішого Митрополита Онуфрія, який завжди закликає всіх стояти у вірі.