У Бишівському благочинні провели збори духовенства (Бишів)

02 березня 2018 року, в п'ятницю другого тижня Великого посту, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, Керуючий Макарівським вікаріатством архієпископ Макарівський Іларій звершив літургію Передосвячених Дарів у храмі Покрова Пресвятої Богородиці с. Бишів.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), духівник благочиння ієромонах Іоаким (Тищук), настоятель храму протоієрей Петро Подунайчук, духовенство Бишівського благочиння.

Перед початком богослужіння всі клірики благочиння підійшли до сповіді, яку звершив отець духівник.

За службою Божою молилися представники місцевих органів самоврядування та громадськості.

Після сугубої єктенії священнослужителі вознесли молитву за мир у нашій Богом береженій державі.

По завершенні Божественної літургії архієпископ Іларій привітав духовенство зі спільним говінням, передав усім благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія та побажав відкриттів від Господа протягом святої Великої Чотиридесятниці.

Архімандрит Філарет від усіх кліриків благочиння подякував архієрею за звершене богослужіння та передане благословення Предстоятеля Української Православної Церкви.

Пізніше цього дня відбулися збори священнослужителів благочиння, які очолив Керуючий Макарівським вікаріатством. Було розглянуто нагальні питання як з життя благочиння в цілому, так і по окремих парафіях.

Архімандрит Філарет як заступник Голови комісії місцевої районної ради з питань охорони здоров'я, екології, ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, соціального захисту населення та благодійності проінформував про нові етапи співпраці між духовенством та місцевою владою, а також депутатами різних рівнів, спрямовану на всебічний розвиток територіальних громад Макарівщини та благо Бишівського краю.

Владика Іларій дав священнослужителям необхідні настанови та поради. Також Керуючий вікаріатством і благочинний подякували клірикам благочиння за служіння на ниві Христовій і сумлінне виконання послухів на ввірених їм парафіях.

Фотографії події Ви можете переглянути нижче або за посиланням.