У Бишеві відбувся фестиваль колядок "Різдвяний вертеп Бишівського краю"

07 січня 2019 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, в храмі Покрову Пресвятої Богородиці села Бишів відбувся фестиваль колядок "Різдвяний вертеп Бишівського краю".

Фестиваль було організовано парафіями Бишівського благочиння та мистецькими підрозділами Будинку культури села.

У пісенній святковій зустрічі взяли участь колективи вищеназваного закладу, парафій благочиння та гості. Було представлено театралізовану вертепну програму. Учасники виконали як загальновідомі, так і старовинні традиційні різдвяні піснеспіви Бишева та Бишівського краю.

Благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), вітаючи всіх зі святом Різдва Христового, подякував за участь у пісенному святі та побажав великих і багатих милостей від Бога Бишівському краю та всій нашій Українській землі.

Настоятель місцевого храму Покрову Пресвятої Богородиці протоієрей Петро Подунайчук також звернувся зі словом до присутніх і зазначив, що в Бишеві є та плідна співпраця на ниві Христовій між осередками культури, сільською радою та парафією, яку потрібно розвивати та дорожити нею.

Для всіх було підготовлено частування. Усі учасники святкового дійства отримали в подарунок календарі "Православна Макарівщина", що містять інформацію про парафії Бишівського та Макарівського благочиння Макарівського вікаріатства, та солодкі гостинці.

Директор Будинку культури Валентина Ступак подякувала священнослужителям за співпрацю.

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.