У Фастівському благочинні відбулися спільне говіння та духовні збори священнослужителів (Мотовилівка)

14 квітня 2021 року, в середу п'ятої седмиці Святої Чотиридесятниці, відбулося спільне говіння та духовні збори кліриків Фастівського благочиння Макарівського вікаріатства.

З благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, літургію Передосвячених Дарів у храмі Покрову Пресвятої Богородиці с. Мотовилівка очолив вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил.

Його Преосвященству співслужили благочинний Фастівського благочиння та настоятель парафії архімандрит Онисим (Бала), духівник благочиння протоієрей Валерій Левковський, священнослужителі Макарівського вікаріатства.

Перед початком Божественної літургії, за читанням Великопісних Часів, усі клірики благочиння підійшли до сповіді, яку звершив отець духівник.

По завершенні богослужіння єпископ Кирил звернувся до присутніх зі словом, у якому підкреслив значущість другої половини Великого посту і наголосив на необхідності в ці особливі дні, якими Церква веде нас до Страсного Тижня, перебувати в каятті та сугубій молитві.

Також архієрей передав усім благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Цього ж дня на парафії відбулися збори духовенства Фастівського благочиння, під час яких священнослужителі разом з Керуючим вікаріатством з'ясували питання з життя парафій. Окрему увагу приділили посиленню соціально-благодійницької роботи та співпраці між органами місцевого самоврядування та кліриками благочиння.