У храмі Воскресіння Христового м. Фастів відзначили престольне свято (Фастівське благочиння)

10 квітня 2018 року, в Світлий Вівторок, парафія храму Воскресіння Христового м. Фастів відзначила престольне свято. Слід зазначити, що цьогоріч духовна громада храму святкує 20-річний ювілей з дня свого заснування.

Урочисте богослужіння очолив благочинний Фастівського благочиння архімандрит Онисим (Бала). Йому співслужили благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель храму протоієрей Владислав Гораш, духовенство Київської та Бориспільської єпархій, гості парафії в священному сані.

Після сугубої єктенії священнослужителі вознесли молитву до Господа Вседержителя за мир у нашій державі.

По завершенні Божественної літургії відбувся традиційний Пасхальний хресний хід навколо храму. Всіх присутніх було окроплено святою водою.

Отець Онисим щиросердно привітав настоятеля та парафіян з престольним святом і побажав усім перебувати в світлій пасхальній радості, пов'язаній з безперервною, наполегливою роботою над особистим позитивним духовним формуванням.

Благочинний Бишівського благочиння розповів про підготовку богослужінь та поминальних заходів до 40-го дня пам'яті архієпископа Макарівського Іларія, який припадає на 24 квітня.

Також цього дня, після хресної ходи, вихованці недільної парафіяльної школи дали виставу, присвячену святу Великодня, а найменші учні прочитали вірші.

Місцевий парафіяльний хор дав концерт духовних піснеспівів. Серед творів, що виконувалися, значне місце посіли роботи композитора Ірини Денисової, інокині Іуліанії з Білорусії.

Настоятель храму подякував отцю благочинному, духовенству та вірянам за спільну молитву, юним парафіянам і їх викладачам - за чудову та змістовну пасхальну постанову, а учасникам хору - за духовний концерт.

Багато чудових фотографій події Ви можете переглянути за посиланням.