Владика звершив літургію в день Собора Пресвятої Богородиці (Фастів, Фастівське благочиння)

08 січня 2018 року, на другий день Різдва Христового, в свято Собору Пресвятої Богородиці, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій, Керуючий Макарівським вікаріатством, звершив Божественну літургію в храмі Покрова Пресвятої Богородиці м. Фастів.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний Фастівського благочиння архімандрит Онисим (Бала), благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель храму протоієрей Анатолій Кіріакідіс, духовенство Макарівського вікаріатства.

За богослужінням молилися міський голова Фастова Михайло Нетяжук, головний лікар Фастівської міської лікарні Василь Курліковський, голова Київського обласного фонду милосердя і здоров'я Київської обласної державної адміністрації Галина Єкименкова, численні представники громадськості, парафіяни міста Фастів.

Після Євангельського читання прес-секретар вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров) виголосив Різдвяне послання Керуючого Макарівським вікаріатством архієпископа Макарівського Іларія. Після сугубої єктенії священнослужителі вознесли молитву за мир в Україні.

На завершення богослужіння відбувся чин славлення зі співом тропаря й кондака свята Різдва Христового та з піднесенням особливої молитви Христу Новонародженому за мир у нашій Богом береженій державі.

Владика Іларій звернувся до духовенства та вірян з привітанням зі всіма святами Різдвяного періоду та побажав, щоб Христос народився цими днями в вертепі нашого людського єства та в яслах нашого серця. Також Керуючий вікаріатством передав привітання зі святами та благословення Предстоятеля Української Православної Церкви.

Настоятель храму протоієрей Анатолій щиро подякував архієрею за звершену літургію та передане благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

До слів сердечної подяки та привітання приєдналися прес-секретар Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет і благочинний Фастівського благочиння архімандрит Онисим. Від імені громади міста Фастів тепло подякував владиці та поздоровив його зі святом мер міста Михайло Нетяжук.

Парафіяльний хоровий колектив Свято-Покровського храму виконав традиційні українські різдвяні колядки та інші піснеспіви. Пролунав і концерт різдвяних мелодій у виконанні представників сімейного православного клубу Макарівського вікаріатства Габріели та Чіпріана Єсиненку.

Владика передав головному лікарю фастівської лікарні медикаменти (антибіотики), надані благодійним фондом "Святих благовірних князів Бориса та Гліба" Української Православної Церкви. Також архієрей вручив міському голові Фастова в благословення ікону Пресвятої Богородиці, привезену з Грузії, яка є копією давнього образу зі скельного монастиря Вардзіа.

З рук Високопреосвященнішого архієпископа Іларія всі отримали в благословення ікони преподобного Феодосія Києво-Печерського, також у подарунок від Макарівського вікаріатства всім було вручено настінні календарі на 2018 рік з іконою Пресвятої Богородиці "Троєручиця".

Цього ж дня архієпископ Макарівський Іларій обговорив з мером Фастова питання щодо співпраці між священнослужителями Української Православної Церкви, що несуть свій послух на Фастівщині, та місцевої влади. Зокрема ішлося про підготовку та спільне проведення свята Соборності України, пов'язане зі 100-літтям підписання Акту Злуки Західноукраїнської Народної Республіки та Української Народної Республіки, яке відбулося 01 грудня 1918 року в вагоні на залізничній станції "Фастів".

Усі фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.