Відбулися річні збори священнослужителів вікаріатства (Фасова)

25 грудня 2020 року, в день вшанування пам'яті святителя Спиридона Тримифунтського, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, в соборному храмі на честь ікони Божої Матері "Услишательниця" однойменного жіночого монастиря с. Фасова відбулися підсумкові річні збори кліриків Макарівського вікаріатства.

Перед початком Божественної літургії всі священнослужителі підійшли до сповіді, яку звершували духівники благочинь.

Службу Божу очолив Преосвященніший єпископ Бишівський Кирил, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством. Його Преосвященству співслужили благочинний Фастівського благочиння архімандрит Онисим (Бала), благочинний Бишівського благочиння та секретар вікаріатства архімандрит Філарет (Єгоров), благочинний Макарівського благочиння протоієрей Іоанн Немеш і клірики вікаріатства.

По завершенні Божественної літургії владика Кирил звернувся з проповіддю, в якій, розповідаючи про життєвий шлях святителя Спиридона, підкреслив, що святий Спиридон ревно захищав чистоту Православної Віри. "І ми, в наш непростий час повинні берегти істинну віру та жити нею," - зазначив архієрей.

Також з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія єпископ Бишівський вручив священику Віктору Гутарову, клірику Фастівського благочиння, орден святителя Димитрія Ростовського за труди на ниві Христовій і з нагоди 50-річчя з дня народження.

Потім відбулися річні збори кліриків вікаріатства, очолені Преосвященним єпископом Кирилом. Під час зібрання владика звернув увагу присутніх на питання, які підіймав Блаженніший Митрополит Онуфрій на Єпархіальних зборах.

Також було обговорено теми, що є актуальними для Української Православної Церкви, та нагальні питання з життя парафій вікаріатства.

Владика Кирил дав необхідні поради та настанови та привітав усіх з прийдешніми різдвяними святами.

У благословення від архієрея всі клірики отримали книгу проповідей архієпископа Іларія Шишковського (+16.03.2018), який багато років очолював Макарівське вікаріатство.

Від імені всіх священнослужителів вікаріатства подякував Преосвященнішому владиці та привітав його з прийдешніми святами найстарший за хіротонією клірик протоієрей Валерій Левковський.