У Фасовій відбулася соборна архієрейська служба в день тезоіменитства владики Кирила (Макарівське)

31 березня 2021 року, в день пам'яті святителя Кирила Ієрусалимського, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарії Київської Митрополії після читання Великопісних Часів звершили літургію Іоанна Златоустого в Свято-Услишательському соборі однойменного монастиря с. Фасова.

Цього дня єпископ Бишівський Кирил відзначає день пам'яті свого небесного покровителя.

Богослужіння очолили архієпископ Фастівський Даміан, благочинний у справах монастирів Київської єпархії, єпископ Білогородський Сильвестр, ректор Київських духовних шкіл, Керуючий Південно-східним київським вікаріатством, та єпископ Бишівський Кирил, Керуючий Макарівським вікаріатством.

Архієреям співслужили благочинний Фастівського благочиння архімандрит Онисим (Бала), благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), благочинний Макарівського благочиння протоієрей Іоанн Немеш, клірики Макарівського вікаріатства, гості обителі в священному сані.

За літургією молилися старша сестра монастиря монахиня Архелая та сестри святої обителі.

Після читання Євангельського уривка до всіх зі словом звернувся єпископ Білогородський Сильвестр. Владика ректор розповів про життєвий шлях святителя Кирила, його особливе пастирське служіння та вірність святому Православ'ю та чистоті істинної віри в непростий час життя Церкви та в період особистих випробувань.

По завершенні літургії священнослужителі звершили чин славлення перед іконою святого Кирила.

Архієпископ Даміан і єпископ Сильвестр сердечно привітали владику Кирила з днем тезоіменитства, передавши щирі слова вітання та добрі побажання від Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Від усього священства Макарівського вікаріатства владику поздоровив і висловив найщиріші побажання подальшого духовного зростання архімандрит Філарет.

Від сестер обителі архієрея привітала монахиня Архелая. Також до поздоровлень долучилися депутатка Київської обласної ради Тетяна Семенова, Голова Бишівської громади Іван Рознай і інші представники органів місцевого самоврядування.

Єпископ Кирил попросив передати слова синівської любові Блаженнішому Митрополиту Онуфрію, тепло подякував усім за привітання та попросив і надалі молитися за нього.