В Услишательському монастирі звершено постриг

25 квітня 2021 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії, Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил, який є фундатором монастиря на честь ікони Божої Матері "Услишательниця" с. Фасова, звершив чорнечий постриг у мантію послушника Юрія Єгорова.

Постриг відбувся в центральному храмі обителі - Свято-Услишательському соборі. У постригу чернець отримав ім'я Макарій, на честь святого священномученика Макарія, Митрополита Київського (1 ст. ст./ 14. нов. ст. травня). Євангельським отцем новопостриженого монаха став духівник Бишівського благочиння архімандрит Іоаким (Тищук).

У миру послушник Юрій (Єгоров Юрій Васильович, 02 квітня 1936 р.н.) був призваний до лав радянської армії, пройшов строкову та надстрокову службу в авіаційних військах в Німецькій Демократичній Республіці.

По закінченні Київського Політехнічного Інституту, одержавши диплом інженера-механіка, працював на різних оборонних підприємствах столиці України та столичної області. Зокрема, в 70-ті роки минулого століття, коли розроблявся проект "Союз-Аполон" (СРСР-США), як інженер-конструктор співпрацював з однією з американських авіа-космічних компаній.

На різних підприємствах Юрій Єгоров працював до самого виходу на пенсію, який відбувся у віці 75 років. З 1993 року ніс послухи у храмах Київської області: допомагав у олтарі, виконував господарські роботи, виготовляв і ремонтував церковне начиння.

Протягом кількох останніх років він перебуває на послуху при храмі преподобної Параскеви Сербської с. Лишня Макарівського району.

Владика Кирил сердечно привітав новопостриженого ченця та побажав йому всесильної допомоги від Господа на новому та по-особливому відповідальному етапі служіння Йому, Святій Церкві та ближнім в ангельському чині.

Просимо святих молитов за монаха Макарія!


Зліва направо: духівник Бишівського благочиння архімандрит Іоаким (Тищук), новопострижений монах Макарій (Єгоров), благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров)