У Фасовій відбулася соборна архієрейська літургія в річницю заснування монастиря (Макарівське)

27 жовтня 2021 року, в середу 19‑го тижня після П'ятдесятниці, в жіночому монастирі на честь чудотворного образу Пресвятої Богородиці "Услишательниця" с. Фасова, в однойменному соборі, відбулася святкова архієрейська літургія з нагоди 6‑ї річниці з дня заснування обителі.

Адже саме цього дня в 2015 році Рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви було надано благословення на утворення монастиря на місці Свято-Миколаївської парафії. На цій парафії в 1999 році сталося диво - оновилася ікона Божої Матері. У 2010 році образ, що оновився, було офіційно визнано чудотворним.

Урочисте богослужіння, з благословення Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, очолили вікарії Київської Митрополії: Ректор Київських духовних шкіл, Керуючий Південно-Східним Київським вікаріатством єпископ Білогородський Сильвестр і фундатор Свято-Услишательського монастиря, Керуючий Макарівським вікаріатством єпископ Бишівський Кирил.

Преосвященнішим владикам співслужили клірики монастиря та Макарівського вікаріатства, а також гості в священному сані.

За богослужінням молилися Старша сестра обителі монахиня Архелая (Король) із сестрами.

Під час літургії священнослужителі вознесли молитву про припинення пандемії.

По завершенні служби Божої було звершено подячний молебень.

Єпископ Сильвестр щиро привітав фундатора монастиря, у минулому настоятеля парафії, на якій дивним чином оновилася ікона Пречистої Богоматері, а тепер єпископа Бишівського Кирила, та сестер з річницею заснування обителі, а також передав благословення та привітання Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

До поздоровлень і теплих побажань доєдналися клірики Макарівського вікаріатства.