Архієрейська служба в с. Гавронщина (Макарівське благочиння)

25 вересня 2017 року, в день віддання свята Різдва Божої Матері, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії архієпископ Макарівський Іларій, Керуючий Макарівським вікаріатством, звершив Божественну літургію в храмі на честь Різдва Пресвятої Богородиці с. Гавронщина Макарівського району.

Архієрею співслужили благочинний Макарівського благочиння архімандрит Кирил (Білан), настоятель парафії протоієрей Василій Яцик, клірики Макарівського вікаріатства.

Після читання Святого Євангелія владика Іларій звернувся до присутніх зі словом проповіді, в якому підкреслив висоту служіння Пречистої Матері Божої.

Священнослужителі вознесли молитву за мир в Україні.

Після літургії Керуючий вікаріатством очолив заупокійну літію за новопреставленним митрополитом Ніжинським і Прилуцьким Іринеєм (Семко).

По завершенні служб Його Високопреосвященство привітав усіх присутніх з нещодавним престольним святом і передав благословення та привітання Предстоятеля Української Православної Церкви.

Благочинний і настоятель подякували владиці Іларію за звершену Божественну літургію, поздоровлення та передане благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

З рук архієрея всі присутні отримали в благословення святі ікони.

***

Віддання свята - це останній день великого свята. Значна кількість православних свят відзначаються не один день, а кілька. Так, згадувати під час служби події двонадесятих свят починають ще за кілька днів до святкової дати, а закінчують - за кілька днів після. Докладніше про періоди святкування можна подивитися в "Абетці віри" або в Вікіпедії.