Архієрейська служба в день престольного свята (Колонщина, Макарівське благочиння)

09 жовтня 2017 року, в свято апостола та Євангеліста Іоанна Богослова, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, Керуючий Макарівським вікаріатством архієпископ Макарівський Іларій звершив Божественну літургію в храмі, присвяченому цьому святому, в с. Колонщина Макарівського району.

У день престольного свята Його Високопреосвященству співслужили благочинний Макарівського благочиння архімандрит Кирил (Білан), благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель храму протоієрей Віталій Власюк, духівник Бишівського благочиння ієромонах Іоаким (Тищук), клірики Київської єпархії.

За літургією молилися сільський голова с. Колонщина Юлія Пелешок і представники органів місцевого самоврядування.

Після Євангельського читання владика Іларій виголосив проповідь, у якій зазначив, що апостол Іоанн Богослов особливу увагу звертав на любов як найголовнішу християнську чесноту. "Це спонукає нас, в першу чергу, жити любов'ю до Бога та до ближніх, адже той, хто перебуває в любові, перебуває в Бозі. І це накладає на нас, православних християн, особливу відповідальність за наші вчинки та за те, що відбувається в світі," - підкреслив архієрей.

Після сугубої єктенії священнослужителі вознесли молитву за мир у нашій Богом береженій державі.

Наприкінці богослужіння було звершено чин славлення перед храмовою іконою апостола Іоанна Богослова з піднесенням молитви до цього улюбленого учня Христа Спасителя.

Архієпископ Іларій привітав настоятеля храму та духовну громаду з престольним святом і передав благословення та поздоровлення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Онуфрія.

Від імені всього священства протоієрей Віталій подякував Керуючому вікаріатством за звершену літургію та передане благословення Його Блаженства.

Парафіяни та гості парафії отримали в благословення від архієрея святі ікони.