Архієрейська служба в Королівці (Макарівське благочиння)

19 листопада 2017 року, в неділю 24-ту після П'ятдесятниці, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Онуфрія, Керуючий Макарівським вікаріатством архієпископ Макарівський Іларій звершив Божественну літургію в храмі на честь Казанської ікони Божої Матері с. Королівка.

Його Високопреосвященству співслужили благочинний Бишівського благочиння архімандрит Філарет (Єгоров), настоятель храму протоієрей Володимир Тимошенко, духовенство Макарівського вікаріатства.

За богослужінням молилися численні представники громадськості, парафіяни православних храмів Макарівщини, серед яких - і військовий журналіст, підполковник Збройних Сил України Руслан Ткачук, який понад рік був речником АТО на Луганщині.

Після Євангельського читання архієпископ Іларій виголосив проповідь. У ній владика підкреслив необхідність жити, в першу чергу, позитивними духовними основами життя, що ґрунтуються на виконанні та дотриманні Євангельських заповідей. "І тоді до правильного - Божого - вибору буде докладатися все необхідне для нашого земного життя," - зазначив архієрей.

Після сугубої єктенії священнослужителі вознесли молитву за мир у нашій Богом береженій державі.

На завершення Божественної літургії було звершено чин славлення перед місцево пошанованим образом Казанської Божої Матері з піднесенням молитви до Пресвятої Богородиці.

Архієпископ Іларій подякував настоятелю за запрошення прибути на парафію, привітав усіх з недільним днем і передав благословення та привітання Предстоятеля Української Православної Церкви, Блаженнішого Митрополита Онуфрія. Також Його Високопреосвященство передав у дар отцю настоятелю ікону грузинського подвижника преподобносповідника та юродивого заради Христа Гавриїла Самтаврійського, привезену з благословенної Іверської землі, де нещодавно побувала паломницька група вікаріатства на чолі з владикою.

Прес-секретар Макарівського вікаріатства архімандрит Філарет, від священства Православної Макарівщини та від усіх присутніх у храмі, подякував владиці Іларію за звершену літургію та передане благословення Його Блаженства. До теплих слів подяки приєднався й настоятель парафії, протоієрей Володимир.

З рук Керуючого вікаріатством усі віряни отримали ікони преподобного Феодосія Києво-Печерського.

Фотографії події Ви можете переглянути за посиланням.